Wanneer er in uw gebit een tand mist kunnen er één of meerdere tanden vervangen worden door implantaten. Ze worden ook gebruikt voor het vastzetten van een klikgebit. Voor deze behandeling kunt u terecht op onze locatie TTH Oldenbarneveldt. Daar maakt u kennis met onze implantoloog die de expertise in huis heeft om implantaten op een zorgvuldige en effectieve manier te plaatsen. Altijd met persoonlijke aandacht en in een fijne ambiance waar u zich op uw gemak voelt. Stap gerust bij ons binnen als nieuwe patiënt!
Wat is een implantaat?
Implantaten zijn kunstwortels die lijken op een schroef. Ze worden in de kaak geplaatst ter vervanging van de natuurlijke wortels. Hiermee voorkomt u dat het kaakbot gaat slinken en blijft uw kaaklijn behouden. Implantaten ziet en voelt u niet, het is dus heel natuurlijk. Om de natuurlijke situatie te herstellen plaatst de implantoloog een kroon of brug op het implantaat. Deze vervangt de ontbrekende tand of kies. Een kies of voortand implantaat plaatsen komt geregeld voor. Bij meerdere implantaten wordt een kunstgebit aangebracht.
In welke gevallen is een implantaat nodig?
- Wanneer er in het gebit één of meerdere tanden missen
- Bij dreigend verlies van één of meerdere tanden
- Als uw kunstgebit loszit, u pijn heeft tijdens het eten of als u moeilijk praat
Voorwaarden voor implantaten
Voordat de implantoloog bij u implantaten in het gebit kan aanbrengen, dienen er een aantal zaken in orde te zijn:
- Allereerst moet u lichamelijk in goede conditie zijn. Gezondheid staat bij de behandeling voorop. Aandoeningen of het gebruik van medicijnen die een negatief effect kunnen hebben bij de behandeling, kunnen een reden zijn om geen implantaten te nemen.
- Ook moet er voldoende gezond kraakbot beschikbaar zijn. Bij het trekken van een tand of kies, of het verliezen van tanden slinkt het kaakbot. Dit betekent dat het bot smaller wordt en daardoor lager in de mond komt te liggen. De bothoogte wordt gemeten bij de eerste afspraak. Als dit niet toereikend is kan er een ‘Sinus Lift’ behandeling worden uitgevoerd. Hierbij wordt de kaakbijholte opgevuld met bot of bot substituut.
- Het kaakbot dient ook breed genoeg te zijn. Als het kaakbot is geslonken en te smal is geworden kan een bothersteloperatie worden uitgevoerd. Deze operatie wordt ‘Guided Bone Regeneration’ genoemd. Wanneer het implantaat niet volledig is bedekt met bot wordt het blootliggende gedeelte opgevuld met een zogeheten ‘membraam’. Het membraam kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Dit wordt met u overlegd tijdens de bespreking van het behandelplan.
De behandeling
- U maakt eerst een afspraak voor een onderzoek en het bespreken van de eventuele behandeling. Er wordt uitgelegd of het wel of niet nodig is om een Sinus Lift of Guided Bone Regeneration uit te voeren. Daarnaast wordt overlegd hoe het implantaat geplaatst zal worden.
- Als het behandelplan is vastgesteld kunt u een afspraak maken voor de plaatsing. Een implantaat plaatsen kan op twee manieren:
1-Fase: na het plaatsen is een deel van het implantaat zichtbaar boven het tandvlees. Het tandvlees hoeft niet nogmaals te worden behandeld en er kan direct na de aanhechting een prothese worden vastgezet.
2-Fase: na het plaatsen van het implantaat wordt het tandvlees eroverheen gelegd. Als het implantaat is gehecht wordt het tandvlees weggehaald. Daarna plaatst de implantoloog het kopstuk, dit steekt boven het tandvlees uit.
De keuze voor een 1- of 2-fase heling is afhankelijk van het soort implantaat en factoren zoals: is een botherstel operatie nodig? Wat is de botkwaliteit?
- Na de plaatsing heeft het implantaat 2 tot 6 maanden nodig om te hechten aan het kaakbot. Daarna wordt er een kroon of brug gemaakt en aangebracht. Voor een klikgebit is dit een prothese. Na het plaatsen van de implantaten zal de oude prothese aangepast worden, voordat er een nieuwe prothese gemaakt wordt.
- Een regelmatige controle is nodig om de conditie van het tandvlees en de kronen in optimale conditie te houden. Op die manier zorgt u er ook voor dat uw implantaten een lange levensduur hebben.
Afspraak maken bij de implantoloog
Wilt u meer informatie over implantaten voor uw gebit of wilt u graag een eerste afspraak inplannen? Bel ons gerust op werkdagen tussen 9.00 – 16.30 uur via 020-6834230. Wij kijken dan hoe u zo snel mogelijk terecht kunt bij de implantoloog in Amsterdam West.
Contact en bereikbaarheid
De praktijk van de implantoloog in Amsterdam West TTH Oldenbarneveldt is goed bereikbaar door de gunstige ligging. U reist gemakkelijk met het openbaar vervoer. Neem bijvoorbeeld tram 3 en stap uit bij tramhalte Hugo de Grootplein. Dan is het slechts 5 minuten lopen naar onze praktijk.
TTH Oldenbarneveldt
Van Oldenbarneveldtstraat 48A
1052 KC Amsterdam
Google maps
Tel: 020 – 6834230 (9.00 uur tot 16.30 uur)
E-mail: balie@tthtandheelkunde.nl